Draaiwerk

Specialisatie Stuiver draaiwerk

Stuiver is gespecialiseerd in draaiwerk van de meest uiteenlopende onderdelen, van zeer eenvoudig tot complex. Wij hebben zowel CNC als conventionele draaibanken staan, geschikt voor verspanen van enkel stuks en kleine series.

Naast diverse metaalsoorten, RVS, Gietijzer, Brons, Messing, Koper, Aluminium kunnen ook Nylon en verschillende andere Kunststof soorten worden verwerkt. Vele van deze materialen hebben wij in diverse afmetingen op voorraad.

De te verwerken afmetingen vindt u bij Machinepark.

Draaiwerk algemeen

Verspanen is een algemeen woord voor het bewerken van materiaal door machines of met de hand waardoor er spanen van het basisproduct worden verwijderd. Doormiddel van verspanen wordt het product kleiner en verandert daarmee definitief van vorm. Daarnaast neemt ook de massa en het gewicht van het basisproduct af.

Bij draaien wordt een product dat verspaand moet worden in een klem geplaatst. De klem houdt het product stevig vast en draait het met hoge snelheid rond. Een beitel in de langsrichting en dwarsrichting wordt tegen het product gedrukt. De beitel draait vervolgens spanen van het product af om het daarmee een gewenste vorm te geven. Om deze gewenste vorm te krijgen moet de machine door de draaier goed worden ingesteld, de juiste snelheid worden gehanteerd en moeten de juiste beitels worden gebruikt.